A really long time ago... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Stephanie Canton - WaarBenJij.nu A really long time ago... - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Stephanie Canton - WaarBenJij.nu

A really long time ago...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Stephanie

20 Mei 2009 | Nederland, Amsterdam

Hallo allemaal!

Het is inmiddels al veel te lang geleden dat ik mijn laatste berichtje hier geschreven heb… Ik kreeg van heel veel mensen te horen dat het weer eens tijd werd, maar ik kan je vertellen dat de tijd hier zo snel voorbij vliegt dat schrijven er nogal bij in schiet!
Het is voor de thuisblijvers misschien moeilijk te begrijpen, maar als je hier zit is de behoefte niet zo heel groot om achter de laptop te kruipen om berichtjes te typen…de zon is veel aanlokkelijker!! ;-)

Maar om het thuisfront gerust te stellen (ik kreeg al te horen dat mensen zich afvroegen of het soms niet goed met me ging hier, of ik heimwee had etc.) laat ik jullie nog eens weten wat ik hier de afgelopen tijd allemaal meegemaakt heb.

Als eerste natuurlijk mijn stage, dit verloopt nog altijd even soepel als voorheen. De tijd vliegt voorbij waardoor projecten uitvoeren en opdrachten maken er ineens bij in schoten. Dit besef kreeg ik op het moment dat mijn docenten van school langs kwamen. Hierna ben ik direct aan de slag gegaan om toch nog wat dingen af te krijgen die voor mijn stage ook belangrijk zijn.
Dat wil niet zeggen dat ik al die tijd op stage niets uitgevoerd heb, maar alles wat ik deed was gericht op de kinderen, maar niet direct over wat ik daarvan kon gebruiken bij opdrachten. Nu is het dus belangrijk om die koppeling duidelijk op papier te gaan zetten. Zo ben ik me gaan verdiepen in een autistische jongen die tijdens de hippotherapie leerbaarder bleek te zijn dan verwacht. Hij sprak niet, maar na veel herhaling bleek hij toch een aantal woorden te kunnen naspreken en later zelf te spreken bij het benoemen van plaatjes. Dit lijken kleine stapjes, maar zijn een grote vooruitgang die kippenvel bij mij en mijn stagebegeleidster veroorzaken!
Verder zijn er op stage veel veranderingen gaande waar ook veel tijd in ging zitten, vergaderen, besprekingen etc. etc. Maar dit alles gaat ertoe bijdragen dat er meer structuur en duidelijkheid zal komen voor alle medewerkers en er ook meer kinderen aangenomen kunnen gaan worden. Allemaal positieve vorderingen dus!

Mijn leventje hier op Curaçao is in de afgelopen weken en maanden niet erg veranderd. Door de week stage lopen en in het weekend het gevoel hebben dat je op vakantie bent en leuke dingen ondernemen of lekker eens een dagje thuis zitten met een goed boek.
Ook zijn er weer een aantal leuke feestjes geweest met Dj’s als Ricky Rivaro, Sunnery James & Ryan Marciano, Sidney Samson en Andy & Dorothy Sherman.
En natuurlijk de (bijna) vaste stapavonden, donderdag Sinco, vrijdag Boot en zondag Wet & Wild. En in het weekend de mooie stranden bezoeken of rondtoeren en mooie baaitjes bezoeken.
Ook heb ik hier Koninginnendag meegemaakt! Ondanks het drama in Nederland ging het feest hier gewoon door, wat erg leuk was om een keer mee te maken. In Punda was het ontzettend druk, Nederlanders en Antillianen allemaal gekleed in het oranje en er waren verschillende optredens en door heel Punda stonden kraampjes.

Ja nu lijkt het weer alsof het een groot feest is hier op Curaçao…natuurlijk is dat voor een deel ook zo, maar stage is ook belangrijk en ik zorg voor een goed evenwicht tussen stappen/leuke dingen doen en werken. (Braaf he!)

Over leuke dingen doen gesproken, afgelopen week zijn mijn ouders en broer langskomen. En die laatste was een grote verrassing voor mij aangezien ik helemaal niet wist dat Loek mee zou komen!
Ik ging pap en mam van Hato ophalen en was zenuwachtig alsof het Sinterklaas was! Kon al de hele dag niet stilzitten en was dan ook heel blij toen ik ze eindelijk weer zag! Na een leuke ontmoeting hebben we de koffers in de auto geladen en wilde ik uitparkeren toen ik pap ineens niet meer zag. Even paniek want mam wist schijnbaar ook niet waar hij naartoe was. Ik kreeg al bijna het idee dat hij ontvoert was… tot ik hem ineens aan zag komen lopen, met iemand naast zich. Eerste reactie: is pap zo ver van huis, komt hij toch weer een bekende tegen! Maar wat bleek…Loek liep naast hem!!!
Ik stond helemaal te trillen, zo’n geweldige verrassing heb ik nog nooit gehad!
Een “nadeel”, ik moest ineens mijn ‘50+ programma’ gaan aanpassen ;-) en zorgen dat Loek in de avonduurtjes ook kon proeven aan het uitgaansleven op Curaçao! Maar dat was geen probleem want om een jet-lag te voorkomen ging Loek vrijdagavond al meteen mee naar Sidney Samsom, wat een super leuk feestje was en hem meteen de goede indruk van Curaçao gaf!

Ik heb echt een hele leuke week met pap, mam en Loek gehad die veel te snel voorbij vloog. We hebben elke dag ’s morgens leuke dingen bezocht en ’s middags relaxed op het strand gelegen. En natuurlijk heb ik zoveel mogelijk bij hen in het huisje gelogeerd…want wat wil je nog meer als je daar een kingsize bed hebt met airco op de slaapkamer?!

Zaterdag zijn we nadat we lekker bij het zwembad van Bon Bini (het resort waar ze een huisje gehuurd hadden) gelegen hadden en ik met mam boodschappen gedaan had, ’s avonds gaan eten bij Zanzibar. Lekker op het strand bbq eten en zonsondergang kijken. Hierna ben ik met Loek nog doorgereden naar Daaibooi, waar al mijn huisgenoten ’s avonds op het strand te vinden waren met ook een kleine bbq en drinken.

Zondags zijn we lekker in de buurt gebleven en hebben we liggen zonnen op Cabana en zijn we ’s avonds voor Moederdag (en Vaderdag alvast) gaan eten bij het gezellige, romantische restaurantje Hook’s Hut. Hier hebben we met onze voetjes in het zand en de zee nog geen meter naast ons heerlijk gegeten! Volgens mij kregen pap en mam hier pas echt een relaxed vakantie gevoel!

Maandags zijn we Punda en Otrabanda gaan bezoeken. Winkeltjes bekeken, beetje cultuur gesnoven en veel foto’s gemaakt. Tussen de middag hebben we geluncht bij het Plein Café waarna we zijn doorgereden naar Porto Mari. Hier kregen pap, mam en Loek een goede eerste indruk van de mooie stranden van Curaçao. ’s Avonds hebben we ook op Porto Mari gegeten en ook weer een mooie zonsondergang gezien.

Dinsdag zijn we richting Westpunt gereden waarbij we een stop gemaakt hebben bij het Shete Boka Park, dit zijn een soort rots inhammen aan de noordkust waar de ruige zee tegen de rotsen aan slaat. (zie foto’s op hyves). Hierna hebben we een toer gemaakt langs de westkust via leuke ‘achtbaan’ weggetjes en hebben we de middag doorgebracht op Playa Lagun, waar we ook weer een zeeschildpad hebben kunnen zien! ’s Avonds hebben we ook weer op een strand gegeten, dit keer bij restaurant Hemingway, lekker dicht bij het resort.

Woensdagochtend zijn we de Blowhole gaan bezoeken, een gat aan de noordkust waar door de zeestroming onverwacht water uit naar boven spuit. Hier kun je dus heerlijk natgespoten worden door koud zeewater, heerlijk verkoelend!
’s Middags ben ik…ja je raadt het nooit: gaan duiken!! Ik heb samen met een huisgenoot een proefduik gehad bij Scuba Dive op Zanzibar. Pap en Loek vonden het toch wat te eng, ikzelf trouwens ook maar ik heb echt even flink doorgezet en het gewoon gedaan. We kregen eerst een goede theoretische instructie, daarna kregen we het materiaal, het pak + duikbril en nog wat extra gewichtjes! In totaal woog mijn uitrusting zo’n 25 kilo! Gelukkig gingen we al snel het water in zodat ik niet te lang hoefde te slepen. In het water moesten we eerst in het ondiepe een aantal oefeningetjes doen zoals water uit de duikbril laten, zuurstof uitdoen en weer in doen. Daarna gingen we een stukje zwemmen. Ik had erg veel moeite met onder water rustig ademen, het was heel onwennig en moest steeds op mijn ademhaling letten. Maar het ging wel, waardoor ik wel gewoon door kon gaan. Tijdens het zwemmen gingen we een rif over waarna het rif stijl naar beneden ging en we langzaam aan steeds dieper gingen en steeds meer mooie vissen en koraal zagen!! Uiteindelijk zijn we tot ongeveer 10 meter diep gegaan. Ik ben echt heel blij dat ik gewoon heb doorgezet want het was een geweldige ervaring, die ik niet snel zal vergeten!!

Donderdagochtend heb ik samen met mijn ouders en Loek mijn stageplek gezocht en ze een rondleiding gegeven op het Savaanhuis en op de ranch. Zo kregen ze een klein beetje een indruk van mijn bezigheden op mijn stage! Na dit bezoekje hebben we besloten nog lekker rustig op het strand van Cabana te gaan liggen, waar we ’s avonds ook gegeten hebben.

Vrijdagochtend hebben we nog een bezoek gebracht aan het Seaquarium, waar ik samen met pap roggen en zeeschildpadden heb gevoerd en waar we een dolfijnen show gezien hebben. Hierna werd het langzaam tijd om de koffers te gaan inpakken… en weer naar Hato te rijden voor een toch wel emotioneel afscheid na een geweldig leuke week…

Alle dingen die ik met pap en mam heb ondernomen geven een mooie indruk van het ‘weekendleven’ dat ik hier op Curaçao heb. Zij hebben mogen ervaren hoe mij leventje hier is en het was heel leuk om dit op deze manier met hen te delen. Want mijn verhaaltjes geven natuurlijk nooit de echte indruk van Dushi Korsou!

Ondertussen zijn jullie alweer uitgebreid op de hoogte van mijn belevenissen hier! Sinds pap, mam en Loek weg zijn besef ik dat ik langzaam ook al kan/moet gaan aftellen. Ik heb stiekem ook wel een beetje heimwee naar thuis sinds hun vertrek! Ik hier nog een aantal weekjes te gaan, ik kom namelijk al iets eerder thuis dan gepland. Mijn vliegtuig vertrekt op 27 juni en ik ben 28 juni dan weer thuis!! Dus over 37 dagen(!!) zullen jullie me allemaal weer zien! Ik kijk er al naar uit!

Heel veel liefs,
Xx Stephanie

Ps: een nieuwe lading foto’s is te zien op mijn hyves: stephaniecanton.hyves.nl

• 21 Mei 2009 - 07:08

José Canton:

Wat een geweldige week hebben jullie samen gehad.En zoals altijd gaat dat vlug voorbij.De verassing in de vorm van Loek is ook in Nederland stil hgehouden uit angst dat iemand het per ongeluk per mail zou verklappen. Volgens mij vond Loek het absoluut geen probleem om voor verrassing te spelen.Ik hoop dat je je stiekeme heimwee krachtdadig weg kan duwen om nog voluit te kunnen genieten van je stage en het eiland.

Heel veel plezier ook van Jos

• 21 Mei 2009 - 13:03

Loek:

Bon dia Steef!
    Ja we hebben echt genoten afgelopen week, hopi bon!! Daar had ik je toch mooi laten schrikken haha :) het heeft me veel moeite gekost om het geheim te houden maar dan heb je ook wat he!

De film is inmiddels ook klaar, daar zullen we je een exemplaar van sturen. De andere DVD blijft in Sittard zodat we die vanavond kunnen kijken en eventueel mensen die op bezoek komen kunnen hem dan ook zien!

Ayo!

• 21 Mei 2009 - 14:33

Anke:

We hebben idd al lang niets meer persoonlijk van je gehoord, wel altijd door je pap en mam op de hoogte gehouden.
    Hier is alles nog rustig.
    Anniek en Henri beslissen de komende week of de bouw van hun huis door gaat best spannend. Als het doorgaat zal de bouw over een week of 4 starten en is hun stek voor Kerst nog klaar.
    Noteer maar al in je agende dat we op zondag 5 juli een tuinfeest geven!!! Is Ivo dan ook al terug, volgens mij niet he?

Heel veel groetjes en kusjes Anke xx ( en de rest )

• 21 Mei 2009 - 16:02

Mariëtte:

Met plezier je hele lange superverhaal gelezen. Heel leuk zo een weekje met je ouders door te brengen! Ook hun verhalen zullen we een dezer weken weleens horen. Geniet nog van je laaste ontspannende maand en tot over een poosje weer in Sittard.
    Groetjes, ook van Pieter.
    Mariëtte

• 26 Mei 2009 - 18:16

Bart & Annemiek:

Ha Stephanie!
    Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Geniet er lekker van!

Zit je ook op Facebook? Daar kan je mij vinden onder christelannemiekeromein

Tot wanneer zit jij daar in het verre westen? Je neef en ik gaan binnenkort "down under" maar dat had je misschien nog meegekregen?
    Annemiek & Bart